Често задавани въпроси

Често задавани въпроси за начинаещи

Въпрос: Какво да облека в начинаещия клас?
Отговор. Моля, носете удобни дрехи, в които можете да се движите свободно, за предпочитане дълги панталони/къси панталони и тениска. Моля, имайте предвид, че от съображения за безопасност не е позволено да се носят бижута, гривни, часовници, пиърсинг и т.н. по време на тренировка.

В. Мога ли да дойда да гледам час, преди да се запиша?
О: Да, абсолютно. Насърчаваме хората, които се интересуват от нашите класове, да се отбият в доджото, за да гледат час и да задават въпроси преди или след това. Ако искате да дойдете да гледате или да участвате в безплатен клас, моля, свържете се с нас за подробности.

В. Кога/къде да платя?
Отговор. Можете да заплатите на място в брой 40 лв. месечна такса.

В. Има ли някакви формуляри, които трябва да се попълнят?
Отговор: Да, има някой формуляри за записване, които трябва да бъдат попълнени, като ние ще ви ги предоставим на място.

В. Имам предишен опит в различен стил на бойни изкуства или карате, трябва ли да участвам в клас за начинаещи?
О. Ако имате предишен опит в бойните изкуства, моля, говорете с клубния сенсей (инструктор). В зависимост от това какъв опит имате и от какъв стил на карате или бойни изкуства може да успеете да се присъедините към напредналия клас. В много случаи обаче е добре да участвате в клас за начинаещи, ако стилът, който сте практикували преди, беше значително различен от Шотокан Карате. Това е просто за да позволи на новите членове да научат нашите специфични форми и практики на организации.

В. Трябва ли да си купя униформа и кога/къде да я взема?
О. Ако искате да преминете в напреднал клас, да участвате в изпити или турнири, трябва да имате униформа за карате (gi). Нашият клуб прави поръчка веднъж на няколко месеца за тези, които искат да купуват чрез нас. Можете също така да закупите gi онлайн или от местен магазин за бойни изкуства, стига да е бяла, традиционна униформа за карате без никакви украси.

В. Какво ще стане, ако пропусна часовете?
О. Животът може да бъде зает и непредсказуем, така че липсата на някои класове е неизбежна. Курсът за начинаещи обхваща много материали, затова се препоръчва на членовете, които пропускат уроци, да практикуват материала, който вече са обхванали у дома, за да останат възможно най -актуални и да не губят позиции.

Въпрос: Какви са изискванията за изпити за колани?
О. Някои хора се радват на предизвикателството да оценяват и напредват в ранг, тъй като им позволява да сравняват напредъка си и да поставят бъдещи цели в карате, към които да работят. Повишаването в ранг не е изискване за доджо, тъй като нашата основна цел е да дадем на членовете си възможност да тренират и да се наслаждават на традиционното изкуство на карате. За тези, които желаят да участват в изпити за колани, те трябва да тренират редовно, да отговарят на минималната посещаемост на класа и да достигнат съответното ниво на владеене на колана, за който ще тестват.

В. Има ли контакт?
О. Нашият стил на карате е традиционен и безконтактен в доджото. Винаги обаче съществува възможност за случаен контакт или нараняване при всяко бойно изкуство, спорт или физическа активност. Нараняванията са много редки в нашия клуб и се стремим да гарантираме безопасността на всички членове по време на тренировка. Без контакт не означава, че няма физическо взаимодействие между участниците, въпреки че това все още е бойно изкуство и ще има физическо взаимодействие чрез тренировки и партньорска работа.